Bogdan Bozovic
/Logo.png
/kunstnere/BogdanBozovic.png
Bogdan Božović etablerede sig først på den internationale scene efter at have sluttet sig til den berømte Wien Piano Trio i 2012. I løbet af de følgende tre år var han deres violinist, og optrådte i nogle af verdens mest prestigefyldte koncertsale og lavede to anmelderroste cd'er.

Fra 2016-2019 var han leder af Stuttgart Kammerorkester, hvor han ofte tiltrådte rollen som musikalsk instruktør og solist, mens han turnerede rundt i Europa og Asien.

Siden 2019 har han været medlem af Esbjerg Ensemblet, som samler en gruppe af verdensklasse-musikere fra hele verden, og opfører en bred vifte af kammermusik repertoire internationalt.
I dag er Bogdan en af hans generations mest opsøgte violinister, med en alsidig karriere, der omfatter kammermusik, og solo optrædener med førende orkestre og ensembler. Han deltager regelmæssigt på nogle af Europas vigtigste kammermusik festivaler, hvor han har delt scene med musikere som Christian Tetzlaff, Elisabeth Leonskaja, Steven Isserlis, Lukas og Veronika Hagen. Koncertmester engagementerne omfatter Orchestre de la Suisse Romande, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Kammerakademie Potsdam og Ensemble Resonanz, for blot at nævne nogle få.

Bogdan er født i Beograd, Serbien, hvor han startede på violin i en tidlig alder, fortsatte med at studere i sin hjemby med Vesna Stanković, derefter med studier i Salzburg med Klara Flieder og i Basel med Rainer Schmidt, hans største musikalske indflydelse til dato.
Han har haft masterclasses på Royal College of Music i London og Beograd Fakultet Musik.
Bogdan spiller på en violin lavet af Nicola Gagliano i 1750, på et generøst privat lån.

Mød os på de sociale medier  /Facebook.png