Brit Tone Müller
/Logo.png
/kunstnere/rit-Tone Müllertz 220121.png
Brit-Tone Müllertz, sopran
 
Den dansk/norske sopran Brit-Tone Müllertz er uddannet ved Det Kgl. Danske musikkonservatorium. Viderestudier ved Tonny Landy og Eva Johansson.
Har medvirket i Richard Wagners Ring ved Landestheater Linz som Freia, Sieglinde, Dritte Norn og Gutrune.
I 2014 blev hun nomineret som årets bedste unge sanger for Sieglinde (Valkyrien) i operamagasinet Opernwelts Årsbog. I 2018 fulgte endnu en nominering for titelrollen i Ariadne på Naxos.
Derudover har hun i Linz også sunget Rosalinde (Flagermusen), 1. Dame i Tryllefløjten og titelrollen i Tosca.
I Musikverrein Wien sang hun R. Strauss’ Vier letzte Lieder med Dennis Russel Davies og i Gasteig i München sang hun Sieglinde og Gutrune i Ring an einem Abend under Kirill Karabits.
Desuden har hun sunget: Venus og Elisabeth (Tannhäuser) i Chemnitz, Sieglinde i Wiesbaden, Senta (flyvende Hollænder) på Opera på Skäret, Ortlinde (Valkyrien) ved Osterfestspiele Salzburg, i Beijing og ved Semperoper Dresden, Elisabeth (Tannhäuser) på Oper Köln og Tosca, Ariadne (auf Naxos) på Meininger Staatstheater og Elisabeth og Venus (Tannhäuser) på Schloss Wartburg i Eisenach med dirigenter som: Francois Xavier Roth, Felix Bender, Philip Bach, Jaap van Zweden og Christian Thielemann. I januar 2019 debuterede hun med Bayreuther Festspieles gæstespil i Abu Dhabi som Helmwige i Valkyrien. Brit-Tone var et af de helt store navne ved Fejøs Festival 2020.
Hun har modtaget Det danske Wagnerselskabs Bayreuthstipendie og i 2016 årets legat fra Sangfonden af 2013. I 2019 blev hun kåret til årets operanavn ved Copenhagen Operafestival og kvitterede for prisen med en koncert i Børssalen i København samt en concert I Konzerthaus Berlin.
Fremtidige engagementer bl. a.  Senta i Den flyvende Hollænder i Meiningen, koncerter bl. a. i Concertgebouw Amsterdam, Gasteig München, Berlin Philharmonie, Stuttgart Liederhalle, Baden-Baden Festspielhaus, Nürnberg Meistersingerhalle m.fl. samt debut ved Bayreuther Festspiele i 2020, som første danske sopran siden 1992.

Mød os på de sociale medier  /Facebook.png