Gudrun Bojesen
/Logo.png
/kunstnere/Gudrun Bojesen 20191230-4689.jpeg
 
Gudrun Bojesen
Blev optaget på balletskolen, Det Kongelige Teater i København i 1984 og har gennemgået uddannelsen som aspirant og derefter korpsdanser ved Den Kongelige Ballet. Blev i år 2000 udnævnt til solist og fik året efter titlen som solodanserinde.
Gudrun Bojesen har optrådt i det meste af Europa, USA, Japan og Kina med især i Bournonvilles balletter.  


Har modtaget store priser og legater som bl.a Ole Haslunds mindelegat, Wilhelm Hansens hæderslegat og Niels Mathiasens pris.
 
Kåret som årets danser i 2008 for “Silk and Knife” og i 2013 for “Kameliadamen”.  
Nye partier er også blevet skabt specielt til hende af kendte koreografer som Jiri Kylian, Kim Brandstrup, Alexander Ekman. Desuden valgte koreografen Sidi Larbi Cherkaoui Gurdrun Bojesen til en ny produktion af Wagners “Rheingold” på La Scala operaen i Milano.
 
I 2012 kastede Gudrun Bojesen sig ud i koreografi og iscenesættelse af “Maria de Buenos Aires” på Københavns Musikteater og efterfølgende som iscenesætter af August Bournonvilles “La Ventana” på Det Kongelige Teater.


Efter hendes afskedsforestilling i 2016 på Det Kongelige teater, har hun undervist i Italien og på Det Kongelige Teaters balletskole i København, Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og på Kulturskolen i Esbjerg.
Gudrun optrådte på Fejøs Festival og ved Gjethusets musikfestival sommeren 2018 med sin egen koreografi i samarbejde med klassiske musikere og danser og performer Lars Libak. I november 2019 gjorde hun come-back på Det Kongelige teater i rollen som Karen Blixen i balletten ”Blixen”.
 
Mød os på de sociale medier  /Facebook.png