Jonas Frølund
/Logo.png
/kunstnere/JonasFrølund.jpg
Klarinetisten Jonas Frølunds hjerte banker for kammermusik, solooptrædener, nyskreven musik og formidling af musikalsk arv og kraft til store såvel som små. Som selvvalgt freelancer dedikerer han sig til sine tro primære ensembler i blæserkvintetten V Coloris og Danmarks Underholdningsorkester, hvor han er soloklarinettist, og til projekter med sin faste duopartner, pianist Elias Holm. Han samarbejder regelmæssigt med komponister såsom Birgitte Alsted, Mette Nielsen, Lil Lacy, Matias Vestergård, Poul Ruders, Rune Glerup og Ivar Frounberg med ønsket om at være ambassadør for den nyskrevne musik for både by og land, juniorer og seniorer. Jonas brænder for at være i den kreative og initierende rolle og elsker at skabe projekter fra bunden, hvor musikken og fortællingen er i højsædet. Han gør alt for at undgå at havne i musiklivets rutine- og mainstreamspor, f.eks. angående opførelsespraksis og programlægning.
Jonas har taget sin bachelor og kandidat på Supérieur-konservatoriet i Paris med professorerne Pascal Moraguès og Philippe Berrod og har tidligere været elev af Det Kongelige Kapels soloklarinettister John Kruse og Lee Morgan. Jonas modtog i foråret 2022 en hædersbenævnelse ved Prague Spring International Music Competition, blev i 2021 tildelt Musikanmelderringens Kunstnerpris og vandt i 2019 1. prisen ved 5th Lisbon International Clarinet Competition. Jonas har samarbejdet med bl.a. Trio con Brio og Nikolaj Szeps-Znaider på festivalen Kammermusik på Lundsgaard, skal på Oremandsgaard Kammermusikfest 2022 spille i trio med pianist Marianna Shirinyan og cellist Torleif Thedéen og fik i april 2022 sin debut med Den Danske Strygekvartet på en Tysklands-turné. Jonas har desuden et regelmæssigt samarbejde med Nigthingale String Quartet, med hvem han fortolker perlerne fra klarinetkvintetrepertoiret. 
Tre albums med Jonas i nyskreven musik er indspillet og venter på snarlig lancering. Et af dem er et soloalbum med betydningsfulde danske og udenlandske værker for klarinet solo, og et andet er Rune Glerups klarinetkvintet i samarbejde med den franske Quatuor Diotima. Udover den kommende rolle som solist.
 
Mød os på de sociale medier  /Facebook.png