Trine Bastrup Møller
/Logo.png
/kunstnere/Trine Bastrup Møller.jpg
 
Trine Bastrup Møller
Dansk sopran. Uddannet som mezzosopran på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse. Trine har for nylig lagt stemmen om til sopran og debuterede 2018 i sit nye stemmefag som Tosca i Puccinis opera af samme navn på Valdemars Slot, og året efter sang hun titelpartiet i Puccinis Turandot på Immling Festival i Bayern. Fremover venter flere opgaver med Wagners Brünnhilde, bl.a. i Die Walküre på Operaen i København i 2022.
Som mezzosopran debuterede Trine på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning, en præstation, der vandt hende Reumerts Talentpris. På den Kgl. Opera har Trine yderligere bl.a. sunget Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. For Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo. Tysk debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin.
Trine er også passioneret liedsanger og har med kunstnersammenslutningen Elfenbenstaarnet udviklet en ny dramatiseret og formidlende liedkoncertform. Det er bl.a blevet til de anmelderroste forestillinger ’Hængende Haver’ med musik af Schönberg og ’Winterreise’, bygget op om Schuberts liedcyklus.
Derudover har Trine været solist for mange af de danske orkestre, og har modtaget mange priser, bl.a. Elisabeth Dons Mindelegat, Aalborg Operapris og Axel Schiøtz Prisen.
 
 
Mød os på de sociale medier  /Facebook.png