Ursula Smith
/Logo.png

/kunstnere/Ursula SmithSH.jpg

Ursula Smith

"Cellospil med stor ømhed og indsigt" (Tom Service, The Guardian).
Ursula Smith er en etableret kammermusiker, der har medvirket og spillet på festivaler som f.eks Cheltenham, Aldeburgh, Slesvig-Holstein og Salzburg med kunstnere som Pierre-Laurent Aimard, Steven Isserlis og Heinz Holliger.
Fra 2006 til 2012 var Ursula medlem af Zehetmair Strygekvartetten. De optrådte for det meste efter hukommelsen, hvilket kun en håndfuld kvartetter i verden gør. De specialiserede sig i repertoire, der på det tidspunkt var lidt forsømt, så som Schumanns kvartetter og værker af Hindemith og Bruckner.
De spillede også ved Elliott Carters 100-års fødselsdag i New York, og havde premiere på Heinz Holligers anden strygekvartet. Ursula spillede med kvartetten på spillesteder så som Berliner Philharmonie, Concertgebouw, Wigmore Hall og Carnegie Hall. Kvartettens 2007 ECM indspilning af Bartoks 5. kvartet vandt årets Chamber Music Diapason D'Or i Frankrig. Andre kammermusik-indspilninger inkluderer de komplette Beethoven folkesange for klavertrio og sang til Deutsche Grammofon med Marieke Blankenstijn, Malcolm Martineau og sangere, inklusive John Mark Ainisley og Dame Felicity Lott.
Ursula har boet 12 år i Danmark, og spillede i 2 år som cellist i Esbjerg Ensemblet. I starten af ​​sin karriere var hun førstecello i det Skotske Kammerorkester og nød at arbejde som continuo spiller for Sir Charles Mackerras i hans indspilninger af Mozart-operaer og oratorier af Handel og Bach passionsmusik.
Hun har gæsteledet cellogrupperne i City of Birmingham Symphony, Royal Northern Sinfonia, Royal Liverpool Philharmonic og Det Hollandske Kammerorkester i de senere år.
Hendes lærere var blandt andre Emma Ferrand, Ralph Kirshbaum, Aldo Parisot og ved Prussia Cove: György Kurtág og András Schiff. Hun var Fulbright scholar ved Yale University, hvor hun dimitterede med en kandidatgrad i musik. Hun er i øjeblikket professor i cello ved Guildhall School of Music and Drama i London, hvor hun også er seniorlærer i kammermusik. Hun har medvirket på paneler ved internationale strygekvartetkonkurrencer i Banff 2019 og Salzburg International Mozart-konkurrence 2014.
Som solist har hun spillet med dirigenter som Andrew Litton, Jorma Panula og Mark Wigglesworth, og stod for den britiske premiere på Nigel Osborne's cellokoncert.
Hun har bestilt og udført værker for solo cello af komponisterne Sally Beamish og Jacob Anderskov.
Læs mere på www.ursulasmith.net

Mød os på de sociale medier  /Facebook.png