/Logo.png 


KUNSTNERNE 2018.
Nederst ses deres CV.

 /BannerBasser.jpg
/kunstnere/Georg BreinschmidSH.jpg
Georg Breinschmid - Bas
Hjemmeside
/kunstnere/Adrien_la_marca.png
 
Adrian La Marca - Bratsch
Hjemmeside
/kunstnere/Mina-Fred.png
 
Mina Fred - Bratsch
Hjemmeside
/kunstnere/CarlOscarSH.jpg
Carl-Oscar Østerlind - Cello
Hjemmeside
/kunstnere/SebastianStevensson.png
 
Sebastian Stevensson - Fagot
Hjemmeside
/kunstnere/IngridNeset.png
 
Ingrid Neset - Fløjte
Hjemmeside
/kunstnere/viktor wennesz.png
 
Viktor Wennesz - Klarinet
 
/kunstnere/ElaineRuby.png
 
Elaine Ruby - Klarinet
Hjemmeside
/kunstnere/MoritzWinkelmann.png
 
Moritz Winkelmann - Klaver
Hjemmeside
/kunstnere/KristofferHyldig.png
 
Kristoffer Hyldig - Klaver
Hjemmeside
/kunstnere/Simon-sim-1 sh.jpg
Semion Balchem - Klaver
 
/kunstnere/Poul Vejbo
 
Poul Vejbo - Tenor
 
  /kunstnere/AmeliaJakobsson2.jpg
 
Amelia Jakobsson - Sopran
 
/kunstnere/StefanBaur.png
 
Stefan Baur - Saxofon
Hjemmeside
/kunstnere/MathiasSeibaek.png 
 
Matias Seibæk - Slagtøj
 
/kunstnere/LiyaPetrova.png
 
Liya Petrova  - Violin
Hjemmeside
/kunstnere/ChristianEllegaard.jpg
 
Christian Ellegaard - Violin
Hjemmeside
/kunstnere/IgmarJenner.png
 
Igmar Jenner - Violin
Hjemmeside
/kunstnere/Florian Willeitner.jpg
 
Florian Willeitner - Violin
Hjemmeside
/kunstnere/PeterWuust.png
 
Peter Vuust - Forfatter/musiker
Hjemmeside
/kunstnere/NikolajLund.png
 
Nikolaj Lund - Musikfotograf
Hjemmeside
/kunstnere/MetteLoenbergJensen.jpg
Mette Lønberg Jensen - Specialiseret musikpædagog
/kunstnere/Lendorf.jpg 
Anne Elisabeth Lendorf  - Kunstner
Hjemmeside 
          /Download/12144910-jonathan-algot-swensen.jpg
      Jonathan Swensen - Cello
/Download/Harpenist asset.dr.jpg 
Zachery Hatcher - Harpe
 
 /Gudrun Bojesen og Lars Libak formindsket.jpg
Gudrun Bojesen og Lars Libak
Dansere
          /Kern Westerberg formindsket.jpg
      Kern Westerberg - Violin
                 Hjemmeside          
 

/HC reduceret.jpg 
Hans Christian Nielsen
- fotograf
 
 
Sigrun Edvaldsdottir - Violin
         
            /marc tell klein.jpg
   Marc Tell-Klein - klaverstemmer
Georg Breinschmid er en af de mest alsidige og virtuose bassister på den internationale jazz scene, og er desuden en meget talentfuld komponist. Han tog en uddannelse i kontrabas på Wiens konservatorium, og kom til at spille hos Wienerfilharmonikerne, før han helligede sin karriere til improviseret musik og improvisation. I Georgs uortodokse og fascinerende kompositioner forbinder han ideer, lyde og teknikker fra jazzen, såvel som fra klassisk musik, og disse spilles blandt andet af Stuttgarts Kammerorkester, det australske kammerorkester og Hong Kong Sinfonietta. I 2014 dannede han kvartetten ”Strings & Bass” sammen med violinisten Florian Willeitner.
Den franske violinist Adrien La Marca er en travl solist og kammermusiker, baseret i Paris, hvor han studerede på Pariser Konservatoriet. Adrien er blevet tildelt mange priser i forskellige konkurrences og festivaler: Højdepunkterne inkluderer Johannes Brahms konkurrencen og Lionel Tertis konkurrencen, hvor han modtog 3 specialpriser for sin fortolkning af Brahm’s Sonata, og også William Primrose Konkurrencen, hvor han vandt en præmie for sin fortolkning af Walton koncerten.For nyligt har Adrien haft den glæde at vinde ”Avants-Scênes” konkurrencen i Paris. Denne konkurrence er åben for alle instrumentalister, og Adrien er den første violinist, der har vundet førsteprisen.
Mina Fred’s karriere som kammermusiker og solist har ført hende rundt i hele Europa, efter at hun færdiggjorde sine studier ved Guildhall School of Music and Drama i London, og på det kongelige musikkonservatorium i Århus, hvor hun fik sin skandinaviske debut i 2007. Efter færdiguddannelsen fik Mina stillingen som solobratchist i en af Danmarks hoved kammermusikensembler på den tid: ”Det jyske ensemble”. Mina kommer oprindeligt fra sverige og er nu baseret i Helsingborg, mens hun arbejder i forskellige ensembler og orkestre i Skandinavien, England og Svejts, hvor hun er en af grundlæggerne af den improvisatoriske gruppe ”Trio lost Frequency”. Hun er førsteviolinist i det københavnske ensemble for nutidig musik: ”Athelas Sinfonietta”, og medlem af Mira Kvartetten og Rudersdal Kammersolisterne.
Cellisten Jonathan Swensen har netop været i Armenien i juni 2018, hvor han vandt første prisen i den internationale Kachaturian konkurrence. Han har tidligere vundet blandt andet den danske strygersolist konkurrence og Leonie Sonnings talentpris, og han har optrådt som solist hos Portugals nationale symfoniorkester, Venedigs symfoniorkester og Aarhus symfoniorkester. Jonathan studerer i øjeblikket ved det norske musikkonservatorium, efter sidste år at have taget sin bachelor ved musikkonservatoriet i København. Jonathan er også meget aktiv på kammermusikscenen, og spiller regelmæssigt på forskellige festivaler i Danmark. Han har også spillet sammen musikere fra Trio con Brio og Den danske strygekvartet for at nævne nogle få.       
Carl-Oscar Østerlind har travlt med en karriere som kammermusiker i Skandinavien og internationalt, både som solist og som cellist i orkestre.Han har i en ung alder vundet priser som den dansk-svenske Øresund solist konkurrence og den danske Stryger solist konkurrence. Carl-Oscar har også vundet Jacob Gade prisen og ”Sonning’s Music Foundation fellowship”. Carl-Oscar har spillet vikarierende førstecellist i Ensemble MidtVest, Ensemble Storstrøm og Esbjerg Ensemblet og som solocellist i Sjællands symfoniorkester, Helsingborgs symfoniorkester og Islands symfoniorkester. Hen er medlem af Ensemble Mutatis og medstifter og medlem af ”Messian Quartet Copenhagen”. Carl-Oscar har studeret ved musikkonservatoriet i København og ved University of Southern California i LosAngeles. Han spiller på en G. Grancino cello fra 1703, udlånt af Augustinus Fonden.
Sebastian Stevensson kommer fra en musikalsk familie i Sigtuna i Sverige, og har udviklet sig til at være en af de ledende fagottister på den nordeuropæiske musikscene. Sebastian har studeret på ”University of Music and Performing Arts” i Mannheim, og det kongelige musikkonservatorium i Stockholm, og i 2012 fik han stillingen som solofagottist i DR symfoniorkestret. Han har også arbejdet som førstefagottist i Mûnchen Philharmonikerne og som gæste førstefagottist hos bl.a. London Philharmonic Orchestra, Kungliga Filharmoniska Orkestern, Deutsches Symphony Orchestra Berlin og Rotterdam Philharmonic. Sebastian har mange gange optrådt som solist med forskellige orkestre, og i 2014 fik han førsteprisen i ”Gillet Fox Bassoon” konkurrencen i New York, efterfulgt af førsteprisen i den svenske solist konkurrence to år senere.
Ingrid Neset er solofløjtenist i Stavangers Symfoniorkester, hvor hun har spillet siden hun fik pladsen i 2015. Ingrid kommer fra Norge, har studeret ved det danske musikkonservatorium i København, og har siden fungeret som gæste førstefløjtenist i bl.a. DR symfoniorkestret. I 2016 fik hun Leonie Sonnings Talentpris, og med præmiepengene sponserede hun et nyt arbejde af sin bror, jazz saxofonisten Marius Nesset, som hun førsteopførte ved sin debutkoncert i København i 2017.
Den svenske-ungarske klarinettist Viktor Wennesz flyttede til København for at studere på musikkonservatoriet, og han fik sin debut som solist i Tivolis koncertsal i 2001. Siden da er han kommet til at arbejde med alle de større ensembler i Danmark, og i 2014 fik han pladsen som koncertmester i den kongelige livgarde. I 2017 var han med til at stifte ”Messian Quartet Copenhagen”, sammen med 3 andre af de ledende kammermusikere på den skandinaviske musikscene. Viktor finder også tid til gæsteoptræden ved mange andre orkestre i Danmark, og han er vejleder for træblæserne i det nordiske ungdomsorkester.
Den engelske klarinettist Elaine Ruby flyttede til Danmark i 2014, da fik pladsen som soloklarinettist hos Ensemble Storstrøm lige efter hun havde færdiggjort sine studier ved The Royal Academy of Music og Royal College of Music. Efter 3 år i ensemblet startede Elaine på, hvad der viste sig at være en meget travl og vellykket karriere i Skandinavien som orkester- og kammermusiker, mens hun også har været på prøve som soloklarinettist ved BBC Concert Orchestra i London. Elaine var glad for at blive inviteret til at være klarinet mentor i TV serien ”Vidunderbørn”, som blev vist på DR1 i vinteren 2017.
Pianisten Moritz Winkelmann er kendt for at være en af de mest udtryksfulde og fleksible pianister i sin generation, og han har optrådt som solist og som kammermusiker over hele verden. Moritz studerede først på Mannheim University of Music and Performing Arts, og fortsatte så sine studier ved Peabody konservatoriet i Baltimore. Hans karrieres højdepunkter inkluderer optræden med The New York Classical Players, The Beethoven Orchestra Bonn og Köllns kammerorkester, såvel som optræden ved forskellige prestigefyldte festivaler rundt omkring i verden, inkl. Schleswig-Holstein Festival, The Perlman Music Programme, og The Ravinia Festival. Han bor for tiden i Bern Svejts, hvor han virker som underviser ved Berns konservatorium.
Kristoffer Hyldig, oprindelig fra bornholm, er en af Danmarks førende pianister, og han har været meget efterspurgt som kammermusiker, akkompagnetør, orkesterpianist og solist siden hans debut i 2010. Han har optrådt som solist med DR Symfoniorkestret. Han har lavet mange CD indspilninger, inkl. En Naxos indspilning med Hetna Regitze Bruun, som blev nomineret til P2 prisen i DR. Kristoffer har også succes i udlandet, f. eks. vandt han EU’s Piano Competition i 2009. Kristoffer er medstifter af den ambitiøse ”Messian Quartet Copenhagen”.
Semion Balchem er født i Kiev,  Ukraine, hvor han startede med at spille klaver som 6-årig, en uddannelse, han afsluttede med bravour fra solistklassen på Musikkonservatoriet i Moskva. Herefter vendte han tilbage til Kiev som lærer på konservatoriet, og samtidigt havde han en alsidig karriere som solist, akkompagnatør  og kammermusiker med turneer over hele det daværende Sovjetunionen. I 1979 emigrerede han til Danmark, hvor han fortsatte sit virke som pianist, både her og i udlandet. Især Italien har haft bud efter ham som gæstelærer, dommer i musikkonkurrencer og master classes, ud over utallige koncerter som solist med orkester, som kammermusiker, akkompagnatør, og naturligvis, koncerter for soloklaver.
Tenor Poul Vejbo,bosat på Fejø, var ansat ved Det Kongelige Teaters Operakor i 34 år (1971-2005). Har sunget og medvirket i mere end 37 forskellige operaer. Ansat som kirkesanger i Avedøre Kirke 24 år ( 1993- ), hvor han fortsat har virke. Ansat som kirkesanger i Fejø Kirke 11 år (2007- ), hvor han fortsat har virke.
Den svenske sopran Amelia Jakobsson startede sin karriere som international anerkendt cellist, og har altid været fascineret af opera. Efter at have studeret på Musikhögskolan i Malmö, studerede hun for at blive professionel operasanger på Stockholms operaskole. Her modtog hun adskillige prestigefyldte stipendier og priser. Hun har været inviteret som solist hos adskillige af de svenske symfoniorkestre, og hendes sangerkarriere har bragt hende rundt i hele Europa og så langt som til Amerika og Algeriet. Amelia finder stadig tid til at arbejde som cellist på top professionelt niveau.
Efter sine studier ved det kongelige danske musikkonservatorium i 2007, studerede saxofonisten Stefan Baur videre og fik grader i både undervisning og fremførelse ved Amsterdams konservatorie. Han har travlt både som solist og som kammermusiker, og spiller i bl.a. ”Trio Zoom”, ”Den danske saxofonkvartet”, og ”Scenatet ensemblet”. Stefan er regelmæssigt gæstesolist ved mange orkestre i Danmark og Sverige, og turnerer ofte i Nordeuropa, Polen og Rusland. Han er også saxofonprofessor ved det kongelige musikakademi i Aarhus.
Slagtøjsspiller Matias Seibæk er uddannet på solistprogrammet på det kongelige danske musikkonservatorium med afgang i 2009. Han arbejder primært som solist og som kammermusiker, og er noget af en specialist i ny musik. Matias er med i de moderne ensembler ”Scenetat” og ”Trio Zoom”, såvel som kammerensemblerne ”Jeppe Just Instituttet” og avantgarde jazz fusion ”Mauro Patricelli Trio”.
Christian Ellegaard er født i en musikalsk familie, og begyndte at spille violin som 6-årig. Han har studeret på det kongelige danske musikkonservatorium og Edsberg Instituttet i Stockholm og har vundet førstepræmien i Berlingske Tidendes klassiske musik konkurrence, og Jacob Gade violin konkurrencen. Christian spiller kammermusik med ”Ensemble Mutatis”, og spiller på fuld tid i DRs symfoniorkester. Christian fortsætter familietraditionen, idet hans to musikalske sønner nu lærer at spille violin og cello.
Igmar Jenner kommer fra Berlin, og har studeret klassisk violin i Graz, hvor han nu har en lærerstilling. Han anses for at være noget af et multitalent, og han spiller i flere kammerensembler, både klassisk og jazz, og han komponerer sin egen musik til mange af disse grupper. Han er medstifter af ensemblerne ”String Syndicate” og ”First strings on Mars” sammen med Florian Willeitner og Georg Breinschmid. Igmar er også medlem af ”Radio String Quartet Vienna”, som spiller mange slags musik, og han danner en usædvanlig duo med Borut Mori, med hvem han vandt ”The Austrian World Music Award” i 2010.
Kern Westerberg er for tiden indskrevet på solistkurset på det kongelige danske musikkonservatorium, mens han hurtigt er ved at skabe en karriere i Skandinavien som solist og kammermusiker. Han er medstifter af ”Irio Scandinavia”, som mødtes og dannedes mens medlemmerne studerede ved det prestigefyldte Edsberg Institut i Stockholm. Kern fik sin debut som solist med DRs symfoniorkester, da han var 12 år gammel, og har siden da modtaget forskellige priser, bl. a. Leonie Sonnings Talentpris, som han fik tidligere i år.
Florian Willeitner er en prisvindende tysk violinist, komponist og arrangør. Han er usædvanlig ved, at han spiller både jazz og klassisk violin på et højt professionelt niveau, og han optræder ofte ved klassiske og jazz festivaler, koncertsale og jazz klubber. Florian har sine egne ensembler, nemlig ”First Strings on Mars”, som spiller på Fejø i denne uge, og også ”The New Piano Trio”, ”The Viennese String Quartet” og ”Strings & Bass”. Florian vandt anden prisen i den fantastiske ”International Seifert Competition in 2016”, en konkurrence i Polen for jazz violinister.
Sigrun Edvaldssottir kommer fra Reykjavik, Island, og har været koncertmester ved det Islandske Symfoniorkester siden 1998. Hun har haft en farverig karriere som kammermusiker (medstifter af ”The Miami String Quartet”), prisvindende solist, og har også spillet sammen med den kendte popstjerne Bjôrk. Sigrun havde den fornøjelse at blive inviteret til at sidde i dommerkomiteen ved Sibelius Konkurrencen i Helsingfors sidste december, 25 år efter hun selv havde vundet prisen. Sigrun har også rejst rundt i verden til søs, idet hun har spillet for passagerer på krydstogtskibe hos P&O Ferries!
Zachary Hatcher har spillet harpe siden var 4, og han har studeret på The Julliard School of Music og Paris konservatoriet. I 2015 blev Zachary tildelt ”The Grand Prize” ved ved den internationale musikkonkurrence i Paris ”Leopold Bellan”, og derefter fik han sin parisiske debut i ”Salle Cortot”.Som orkester harpenist deltager Zachery regelmæssigt som første harpenist i Verbier Festival Orkestret. I 2015 flyttede Zachery til Danmark, idet han fik stillingen som soloharpenist i DR Symfoniorkestret.
Peter Vuust er en enestående blanding af en jazz bassist og en ekspert på den neurologiske virkning, som musik har på den menneskelige hjerne. Et arbejdsområde, han egenhændigt har udviklet, og som er internationalt anerkendt for. Som komponist og bassist har han samarbejdet med forskellige kunstnere, fra danske popkunstnere til nogle af verdens største internationale jazz kunstnere. I november 2014 blev han nominerettil den danske musikpris for ”Best Danish vocal jazz album” med sin egen kvartet og Veronica Mortensen. Peter har taget grader inden for matematik, fransk og musik, og herefter har han afsat 10 år til at spille og optræde, inden han vendte tilbage til sin akademiske karriere.
Nikolaj Lund er en internationalt anerkendt fotograf, som har specialiseret sig i at portrættere klassiske musikere på nye og spændende måder. Hans kreative og inspirerende fotografier indeholder ofte elementer fra naturen; regn, ild, havet, tagrygge og bjerge (for at nævne nogle få). Nogle smukke eksempler på Nikolajs arbejder er udstillet i kulturhuset ”rummet” i Dybvig Havn og på skolen i denne uge, og han tager også billeder ved festivalen. Nikolaj er også klassisk uddannet cellist, og han nyder stadig at spille kammermusik, næsten lige så meget som han nyder at finde nye naturmotiver i sin skinnende nye station car. 
Mette Lønberg Jensen er uddannet pædagog og talepædagog og arbejder til dagligt på en SFO og en skole, hvor hun ud over relationsarbejdet som pædagog har implementeret sprogarbejde som en del af hverdagen. Hun anvender musik som en vigtig del af de aktiviteter, hun er primus motor for, og har gode erfaringer med det.
Kunstneren Anne Elisabeth Lendorf har hjemme i København, og hun har specialiseret sig især i portrætter og keramik.Hun har hele sit liv været fascineret af intensiteten og skønheden ved portrætter, især de portrætter, hvor den portrætterede har øjenkontakt med tilskueren. Hun har skabt hundredevis af portrætter af folk lige fra etårige til 94-årige! Vi har den fornøjelse at velkomme Anne Elisabeth som instruktør og leder af vores malekoncert lørdag morgen.
Gudrun Bojesen og Lars Libak er begge professionelle dansere, af meget forskellig art. Gudrun er klassisk ballerina, og Lars er breakdanser! Gudrun var solo-ballerina på Det kongelige teater, og blev berømt for sin fejlfri teknik og fortryllende sceneoptræden. Hun trådte tilbage fra teatret i 2016, men danser stadig professionelt, blandt andet i en duo med Lars, hvor de sammen har optrådt med et enormt populært juleshow på Det kongelige teater. Lars’s normale arbejde er sammen med gruppen ”Team Jiyo”, en nationalt og internationalt anerkendt gruppe på elleve professionelle breakdancere.
Marc Tell-Klein er en af Danmarks bedste klaverstemmere. Han arbejder hos klaverfirmaet Juhl-Sørensen i København, som jo har leveret flygler til festivalen på Fejø i mange år. Vi har været så heldige at have Marc som klaverstemmer gennem alle årene. Han stemmer også andre klaverer på Fejø, når han er der.
Hans Christian Nielsen, bosat på Fejø. Selvlært amatørfotograf. Formidler af stemninger, miljøer og landskaber. Web: https://www.flickr.com/photos/hc_nielsen/albums. Hans Christian er tilknyttet festivalen som fotograf.
Thony Lindberg er nytilflytter til Fejø, og har en international karriere bag sig. Han filmer på festivalen.